Lite å gjøre på jobb i sommer? Hva med å bruke tiden til å rydde i delegeringer i Altinn?

Vi opplever innimellom at det er noen som har rettigheter til virksomheter, som ikke lenger skal ha dette, eller som har flere rettigheter enn de egentlig trenger.


Vet du hvem som har rettigheter til virksomheten, og hva de har tilgang til? Kanskje du burde se over og rydde litt? Fordelene ved å ha de rette tilgangene er at personen bare ser det han eller hun har behov for, og får bare varslinger om tjenester som er relevante ut fra sine tilganger.

Hvor finner jeg oversikt over roller og rettigheter i virksomheten?

Før du går i gang med å rydde, er det lurt om du setter deg inn i forskjellen på roller og enkeltrettigheter.

Ønsker du å se hvilke tilganger en person har, logger du deg inn i Altinn og velger virksomheten. Videre går du til menypunktet "Profil" og "Andre med rettigheter til virksomheten". Deretter klikker du på navnet  til den personen du ønsker å se tilganger på.

Hvordan sletter jeg delegeringer?

Vil du slette delegeringer som er gjort, må du selv ha rollen "Tilgangsstyring" eller "Hovedadministrator". Da vil du i samme bilde som nevnt ovenfor, se lenken "Fjern en eller flere rettigheter". Her er en instruksjonsvideo som viser hvordan du gjør det.

Er du regnskapsfører eller revisor har du i tillegg tilgang til klientdelegering, under menypunktet "Profil". Her kan du se oversikt over de klientdelegeringene som er gjort for regnskapsfører- eller revisorfirmaet.

 

Did you find what you were looking for?

Thank you for responding.

Open contact form