Åpner for innreise for sesongarbeidere i landbruket

Regjeringen har besluttet at det skal åpnes for at alle utenlandske sesongarbeidere som skal arbeide i landbruket, kan reise inn i Norge.


- Det er viktig å åpne opp når smittesituasjonen tillater det i Norge. Derfor gjør vi det nå mulig for sesongarbeidere fra tredjeland å komme til Norge. Jeg må likevel minne arbeidsgiverne om at smittesituasjonen medfører praktiske utfordringer, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Selv om det åpnes for at sesongarbeidere i landbruket nå kan reise inn i Norge, vil det kunne være praktiske utfordringer knyttet til gjennomføringen av dette, for eksempel knyttet til at det fleste av Norges visum-søknadssentre i utlandet inntil videre er stengt og at det er begrenset flytrafikk.

- Regjeringen jobber kontinuerlig med å finne den riktige balansen mellom hensynet til smittevern og andre viktige samfunnshensyn, sier Mæland.

Det understrekes at sesongarbeiderne må overholde de til enhver tid gjeldende reglene om karantene etter ankomst fra utlandet.

Kilde: Regjeringen.no

Did you find what you were looking for?

Thank you for responding.

Open contact form