Hovedinnhold
Skriv ut

Sikkerhetsnivåer

Sikkerhetsnivå 4 - Innlogging med Buypass smartkort, Commfides eller BankID (via ID-porten)

Logger du inn med et Buypass smartkort får du tilgang på det høyeste sikkerhetsnivået i Altinn. Dette sikkerhetsnivået er nødvendig blant annet for å signere gjeldsbrev hos Lånekassen og sende inn bostyrers innberetning.

 

Sikkerhetsnivå 3 - Innlogging med PIN-koder til MinID (via ID-porten) eller virksomhetssertifikat

Velger du å logge inn med PIN-koder til MinID, får du tilgang til nest høyeste sikkerhetsnivå i Altinn. Dette nivået kreves for blant annet å lese oppgjørsrapporter (K27 og K37) fra NAV i Altinn. Virksomhetssertifikater gir også tilgang på sikkerhetsnivå 3.

 

Sikkerhetsnivå 2 - Innlogging med engangskode

Med engangskode fra brev bestilt på Altinn, eller på SMS, kan du logge inn på sikkerhetsnivå 2. På dette nivået får du tilgang til de aller fleste skjemaer i Altinn. Du får også tilgang til å gjøre endringer i Min profil.

 

Sikkerhetsnivå 1 - Innlogging med passord

Hvis du har fødselsnummer og logger inn med kun passord, får du tilgang til et begrenset antall skjema i Altinn, blant annet enkelte av skjemaene til Statistisk sentralbyrå og Skatteetaten. Du får ikke tilgang til å endre mobiltelefonnummer i Min profil på dette sikkerhetsnivået.

 

Sikkerhetsnivå 0 - Innlogging uten fødselsnummer

Hvis du ikke har fødselsnummer, kan du bare logge inn med brukernavn og passord du selv har registrert. Kun et fåtall tjenester er tilgjengelig på sikkerhetsnivå 0.

Se også: