Hovedinnhold
Skriv ut

Skjema og tjenester

Fungerer ikke Altinn-nettsiden eller skjemaet slik det skal?

Hvis det du fyller ut i skjemaet forsvinner eller knapper/funksjoner i skjemaet ikke virker/ser ut til å være borte, kan dette skyldes forstyrrelser i nettleseren du bruker.

Du kan løse problemet ved å bytte til en annen nettleser eller slette midlertidige internettfiler, informasjonskapsler, cookies osv. i nettleseren.

I Internet Explorer sletter du leserloggen i menyen Verktøy > Slett leserlogg eller klikk på tannhjulet oppe i høyre hjørne på skjermen din og velg Alternativer for internett. Viktig at nettleseren startes på nytt etter at loggen er slettet.

Har du ikke en ekstra nettleser, kan du laste ned gratis via lenkene under.

Hvordan kan jeg finne skjemaet jeg leter etter?

Den enkleste måten å finne et skjema eller en tjeneste på, er å skrive inn skjemanummer eller navn i søkefeltet som heter Søk i listen.

Dette søkefeltet finner du på venstre side når du går inn i menyen Skjema og tjenester.

Søkefeltet kommer med forslag når du begynner å skrive i det. Slik at hvis du ikke er helt sikker på navnet til skjemaet, kan du forsøke å søke på deler av navnet.

Du kan også gjøre sorteringer ved å velge Tema og fra hvilken Tjenesteeier/etat. Leter du for eksempel etter et skjema som skal sendes til Skatteeaten, så velger du Skatteetaten i lista.

Hvordan kan jeg bestille attester og utskrifter?

Under Tema inne i skjemaet, velger du Attester og utskrifter for å få frem alternativer.

 

Attest for skatt og merverdiavgift/likningsverdi eiendom fra Skatteetaten:

 

Fra Brønnøysundregistrene:

I denne tjenesten kan du bestille f.eks. firmaattest, rolleoversikt, pantattest osv. både for deg som person og ev. virksomheter du kan representere.

Endre opplysninger på firma: Hvilket skjema skal jeg bruke?

  • Du kan benytte skjemaet som heter Samordnet registermelding for å melde inn nye opplysninger til Brønnøysundregistrene. 


Trenger du hjelp til å fylle ut skjemaet, kan du ta kontakt med Brønnøysundregistrene på telefon 75 00 75 00.