Hovedinnhold
Skriv ut

Advarsel mot falske patent- og varemerke-fakturaer

Med jevne mellomrom mottar privatpersoner og firmaer i Norge falske eller misvisende tilbud tilbud eller fakturaer fra inn- og utlandet knyttet til sine varemerker og patenter. Fakturaene blir av mange forvekslet med rettmessige krav om betaling for registrering av patentsøknader, eller registrering eller fornyelse av varemerker. Men sjekk nøye!

Disse fakturaene har nemlig ikke noen sammenheng med betaling for rettigheter i Norge eller andre steder. Det er kun Patentstyret og din eventuelle fullmektig som kan kreve betaling for disse tjenestene.

Hvordan kan svindlerne vite om dine varmerker, patenter eller design? Disse opplysninger er offentlig tilgjengelig. Dermed er det mulig å bruke databasene til patentverk over hele verden for å skaffe bakgrunnsinformasjon for falske eller misvisende fakturaer.

På nettsidene til Patentstyret finner du en liste over noen av de selskapene som har sendt ut falske eller misvisende krav eller tilbud om katalogoppføringer rettet spesielt mot varemerke- og patentrettigheter. 

Her finner du listen.

Del på:

Publisert 31.05.2017