Hovedinnhold
Skriv ut

Trygghet viktigere enn karrierejag

Arbeidslivet er i endring. Automatisering og digitalisering vil føre til at mange arbeidplasser forsvinner og at nye kommer til. En fersk undersøkelse blant fremtidens arbeidstakere viser at en forutsigbar arbeidssituasjon og et trygt og sikkert arbeidsmiljø er viktigere for dem enn å gjøre karriere, skriver Arbeidstilsynet. 

Det viser en fersk undersøkelse blant norske unge i alderen 15-25 år, gjennomført av analysebyrået YouGov på oppdrag fra Arbeidstilsynet. Undersøkelsen gir en god pekepinn på hvilke forventninger de har til sin fremtidige arbeidsplass og leder, samt hvilke bekymringer de har med tanke på fremtidig jobb og karriere.


Høye forventninger til sjefen
I undersøkelsen ble de unge spurt om hva de forventer av lederne på sin fremtidige arbeidsplass. Ifølge dem er viktige lederoppgaver å gi tilbakemeldinger, gi belønning for innsatsen og bidra til faglig og personlig utvikling. Den aller viktigste lederoppgaven mener de likevel er å sikre et trygt og godt arbeidsmiljø for alle ansatte. Funnene overrasker ikke direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet. 

Mer her.

Del på:

Publisert 15.11.2016