Hovedinnhold
Skriv ut

Mye nyttig infor­ma­sjon til næringslivet i Altinn

Informasjonen fra næringslivs­portalene Bedin.no og Bedriftshjelp.no er del av Altinn fra 31. oktober. I tillegg er skjema­katalogen ny og bedre, og forsiden har fått en ansiktsløftning.

Altinn-forsiden har fortsatt listen over aktuelle skjema og tjenester som viktigste innhold. Listen er utvidet med muligheten for å søke direkte på skjemanavn eller -nummer i Altinns skjemakatalog. Til høyre har det dukket opp et nytt felt for aktuell informasjon, som erstatter den gamle listen med nyheter. Forsiden vil også brukes til instruksjonsvideoer.

Forsiden gjenspeiler at Informasjonssidene i Altinn er blitt betydelig utvidet, ved at nettstedene Bedin.no og Bedriftshjelp.no er lagt inn under toppfanen Starte og drive bedrift. 

Bilde av ny Altinn-forside

Starte og drive bedrift
Starte og drive bedrift har tatt Hjelp til regelverks plass i hovedmenyen. I tillegg til regelverksinformasjon vil du finne nyheter for deg som vil starte eller driver bedrift, en oversikt over støtteordninger for næringslivet og en rekke guider og dokumentmaler. Det nye innholdet kommer som følge av at nettportalene Bedin og Bedriftshjelp blir del av Altinn.

Skjermdump av Starte og drive bedrift

Altinn har også overtatt Bedins gamle nyhetsbrev med fokus på nyheter som er viktige for næringsdrivende. I forbindelse med at Altinn skal være såkalt nasjonalt kontaktpunkt for EUs tjenestedirektiv, kommer også en utviding av Altinns innhold på engelsk for utenlandske borgere som ønsker å starte bedrift i Norge. 

Enklere å finne riktig tjeneste
Det skal være enkelt å finne riktig tjeneste i Altinns skjemakatalog. Skjemakatalogen kan som tidligere filtreres etter tema og tjenesteeier (etat). Nytt er muligheten til å søke direkte i skjemanavn og -nummer. Du kan også bruke våre nye filtre for å se kun tjenester som er i Altinn, eller kun for privatpersoner. Disse filtrene kan kombineres fritt, og alle skjemalister kan sorteres etter skjemanummer, -navn og -eier.

Vi har også skilt ut en del tjenester i ulike kategorier. For kommunale vil Altinn inneholde lenker til alle kommuner, som vil gjøre det enklere å finne akkurat det skjemaet du skal fylle ut.

 

Ny skjemakatlog

 

For bostyrere er det verdt å merke seg at lenken til Boside – konkurs er flyttet slik at den nå ligger under Min meldingsboks, ikke Skjema og tjenester.


Det er gjort betydelige oppgraderinger av programvaren etter innlogging, men få synlige endringer.

Del på:

Publisert 25.10.2011