Hovedinnhold
Skriv ut

ID-porten førstevalg for innlogging i Altinn

Logo ID-porten
Logo ID-porten

Du kommer nå til ID-porten ved innlogging i Altinn.

Hva går endringen ut på?

Når du velger Logg inn-knappen i Altinn, eller velger et av toppmenypunktene som krever innlogging (Min meldingsboks, Min profil og Tilgangsstyring), blir du sendt til innlogging via ID-porten. Når innlogging er gjennomført, åpnes ønsket side i Altinn.

Illustrasjon av hvilke knapper og menypunkter som endres

ID-porten er Difi sin felles innloggingsløsning til offentlige tjenester. Gjennom ID-porten kan du benytte de elektroniske ID-ene MinID, Buypass og Commfides. Brukere av Altinn smartkort kan benytte Buypass-innlogging i ID-porten.

Om du ønsker å bruke innloggingsmetoder som ikke er tilgjengelige via ID-porten, finner du en lenke i ID-porten til Altinns gamle innloggingsside. Altinns gamle innloggingsside er fortsatt i bruk når du åpner tjenester fra listen under Skjema og tjenester. Ved innsending fra datasystem (sluttbrukersystem) benyttes samme innlogging som før.

Illustrasjonsbilde av ny innloggingsside i ID-porten med "Gå til flere innloggingsmetoder" markert

Hvorfor endrer vi?

Endringen skal gjøre det enklere for deg som bruker å velge riktig innloggingsmetode i Altinn. Altinn vil bruke en innloggingsside som er lik den som brukes til andre offentlige tjenester. Du vil dermed kun ha én innloggingsløsning å forholde deg til for å nå tjenester fra det offentlige.

Les mer om ID-porten her.

Del på:

Publisert 17.02.2012