Hovedinnhold
Skriv ut

Bestill Altinn Smartkort

Innlogging med Smartkort er den sikreste og enkleste måten å logge inn og signere i Altinn. Alt du trenger er kortet, en kortleser og din firesifrede PIN-kode.

Det er nå laget et eget Smarkort med Altinn-profil (se illustrasjon under).

Smartkort med Altinn-profil kan bestilles fra www.buypass.no/reg/altinn.

PRISER:
Buypass Smartkort uten smartkortleser NOK 379,00
Buypass Smartkort med USB smartkortleser NOK 479,00
Buypass Smartkort med PCMCIA smartkortleser NOK 659,00
Buypass Smartkort med EXPRESSCARD smartkortleser NOK 659,00

Buypass Smartkort kan bare brukes til å logge inn i Altinn-portalen, og kan ikke brukes til innlogging/signering ved fagsysteminnsending.

Kortene preges med ditt navn og sendes med posten som sikker forsendelse. For å få utlevert forsendelsen må du møte opp personlig og legitimere deg.Smartkort med Altinn-profil

Smartkort med Altinn-profil kan nå bestilles fra www.buypass.no/reg/altinn. Pakken inneholder kort og eventuelt kortleser.

Fordeler med Smartkort

  • Enkelt: Alt du trenger er et smartkort, en kortleser og din egenvalgte kode. Du trenger ikke å taste inn fødselsnummer. Kortet er gyldig i 3 år.

  • Stabilt: Gjennom å benytte smartkort slipper du å tenke på mulig treghet i utsendelse av engangskoder per SMS.

  • Sikkert: Smartkort gir deg som eneste innloggingsalternativ tilgang til tjenester på høyeste sikkerhetsnivå i Altinn.

Bestille Smartkort


Gå til www.buypass.no/reg/altinn for å bestille Smartkort med Altinn-profil.

Spillerkort fra norsk tipping

Også Spillerkort fra Norsk Tipping kan benyttes til innlogging og signering i Altinn. Har du bestilt kortet på Internett er det klart for bruk i Altinn. Har du kjøpt kortet hos en kommisjonær må kortet oppgraderes før det kan benyttes i Altinn. Oppgraderingen krever en en kode som sendes via Posten når oppgradering bestilles, og koster 59 kroner.

Oppgrader ditt spillerkort.

Full tilgang


Innlogging med Smartkort er det eneste innloggingsalternativet som gir tilgang på høyeste sikkerhetsnivå i Altinn. For stadig flere tjenester i Altinn er det nødvendig med et høyere sikkerhetsnivå enn det man får tilgang til ved bruk av engangskode. I tillegg viser undersøkelser at lån av fødselsnummer og engangskoder er et økende problem i Altinn.

For Altinn sentralforvaltning og etatene i Altinn-samarbeidet er det en målsetning å få opp bruken av elektroniske sertifikater basert på Public Key Infastructure (PKI) for innlogging og signering i Altinn. Per i dag er Buypass Smartkort eneste tilgjengelige innloggingsalternativ med PKI.

Innlogging med Smartkort


Dersom du ønsker å logge inn i Altinn med et Smartkort går du frem på samme måte som vanlig, men velger alternativet "Logg inn med Buypass Smartkort" i innloggingsmenyen.

Deretter får du opp et nytt bilde hvor du enkelt og greit taster inn din PIN-kode og klikker "OK". Du blir da logget inn i Altinn, på høyeste sikkerhetsnivå.

Nettleseren du bruker må støtte Javascript for å kunne benytte smartkort til innlogging. Alle de vanligste nettleserne gjør dette, med mindre du selv har slått av denne funksjonaliteten.

Vær oppmerksom på at innlogging i fagsystem per i dag ikke er mulig med Buypass Smartkort.  

Del på:

Publisert 17.07.2007