Nytt design for din innboks

I din nye innboks har vi prioritert plassen på det som er viktigst. Vi har også innført en papirkurv som gir virksomheter mulighet til å slette meldinger, og gjort søk i innboksen mer intuitivt.


Innboks er det nye navnet på det som i Altinn tidligere har vært kjent som Min meldingsboks. Den inneholder en oversikt over meldinger du har mottatt, skjema og tjenester som er under arbeid og en oversikt over det man har sendt inn. Du har én innboks per aktør du kan representere. Innboksen er som regel den første siden du ser etter innlogging i Altinn.

Slik bruker du innboksen

Du finner innboksen ved å velge innboks i menyen. Den første siden du får er en innboks med meldinger du har mottatt og skjema og tjenester som er under arbeid. Denne er i prioritert rekkefølge, med det som haster øverst, deretter annet som er under arbeid og til slutt meldinger du har mottatt sortert etter når du mottok dem.

Skjermdump av ny innboks med det viktigste først.

I menyen til venstre finner du også arkiv som er dine innsendte skjema, og de meldingene og innsynene du har valgt å arkivere. Under slettede som er de meldingene og innsendingene du har valgt å slette. Om du sletter et element, blir dette flyttet til slettede for alle som kan representere aktøren. Der blir det liggende i to år før det slettes permanent. Siden slettede er en ny funksjonalitet, vil ikke elementer slettet før 13. november 2017 ligge i denne boksen.

Når du klikker på et element i innboksen, får du se mulighetene du har til å behandle det – f.eks. å gå til skjemautfylling, arkivere elementet, slette det osv. Du får også muligheten til å åpne en aktivitetslogg som viser hva som hvem som har gjort hva med elementet, og når det ble gjort.

Skjermdump av noen av mulighetene i ekspandert visning av et element

Slik kan du søke i innboksen

Du finner søk over elementene i innboksen. Standardsøkemetoden er å søke etter navn på tittelen på elementet. Ved å søke etter tittel får du fram alle treff som har nøyaktig det du søkte etter som del av tittelen. Søketreffene er sortert etter dato.

For mer kompliserte søk, klikk på avansert. Du kan da, i tillegg til å angi (deler av) tittelen, begrense søket til bestemte deler av innboksen, bestemte statuser eller for en bestemt periode.

Skjermdump av avansert søk i ny innboks

Når du har utført søket har du muligheten til å lagre det, slik at du enkelt kan gjøre samme søk igjen senere.

For brukere som kan representere flere enn fem aktører, er det også mulig å søke på tvers av innboksene til flere aktører. For å gjøre dette, må man gå til siden der man velger hvem man vil representere (via lenka Vis alle aktører). Her ligger det et valg som heter Søk for flere aktører. Det sender deg til siden funksjonaliteten for avansert søk i gamle Min meldingsboks. Dette fungerer på samme måte som tidligere.

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema