Advarsel mot falske fakturaer

Med jevne mellomrom mottar privatpersoner og firmaer i Norge falske eller misvisende tilbud eller fakturaer fra inn- og utlandet knyttet til sine varemerker og patenter.


Fakturaene blir av mange forvekslet med rettmessige krav om betaling for registrering av patentsøknader, eller registrering eller fornyelse av varemerker.

Disse fakturaene har ikke noen sammenheng med betaling for rettigheter i Norge eller andre steder. Det er kun Patentstyret og din eventuelle fullmektig som kan kreve betaling for disse tjenestene.

NB: Vær oppmerksom på at opplysninger om varemerker, patenter og design er offentlig tilgjengelig. Dermed er det mulig å bruke databasene til patentverk over hele verden for å skaffe bakgrunnsinformasjon for falske eller misvisende fakturaer.

Selskap som sender ut falske krav

Hos Patentstyret finner du en liste over noen av de selskapene som har sendt ut falske eller misvisende krav eller tilbud om katalogoppføringer og en oversikt over de som sender ut rettmessige krav i tilknytning til varemerke- og patentrettigheter.

Les hele artikkelen fra Patentstyret her

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema