Full åpenhet om kompensasjon

– Full åpenhet gir god innsikt i hvordan regjeringens virkemidler treffer og det hindrer svindel og juks med ordningen, sier direktør Lars Peder Brekk ved Brønnøysundregistrene.


Mandag 18. januar åpnet den nye kompensasjonsordningen for næringslivet. Ordningen er et viktig tiltak for å hjelpe de mange små og store bedriftene i landet som har fått redusert aktiviteten sin som følge av korona-pandemien. Ordningen forvaltes av Brønnøysundregistrene og det kan i første omgang søkes tilskudd for perioden september – desember.

– Bedrifter som søker og har papirene i orden, vil raskt få innvilget tilskudd. De første virksomhetene har allerede fått penger på konto, sier Lars Peder Brekk.

Se hvem som har fått tilskudd

Før virksomhetene sender inn søknadene, må de få bekreftelse fra autorisert regnskapsfører eller revisor. Det er flere automatiske kontrollmekanismer i løsningen og det foretas også manuelle kontroller der vi ser at det er nødvendig.

– Kontrollene er viktige for å hindre svindel og juks, men det er også viktig med full åpenhet om hvem som får og hvilke regnskapsførere og revisorer som godkjenner søknadene. Slik får vi en ordning vi alle kan stole på, sier direktøren.

Her finner du oppdatert statistikk med beløp, hvilken bransje/næring som får mest og hvor i landet de kommer fra.

Kilde: NTB.

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema