Godkjenningsordning for bilpleie, dekklargring og dekkskift

Departementet har nå fastsatt forskrift som etablerer en godkjenningsordning for bilpleie, dekklagring og dekkskift.


Godkjenningsordning er i stor grad basert på den eksisterende godkjenningsordningen for renholdsvirksomheter, og innebærer at virksomhetene må dokumentere overfor Arbeidstilsynet at enkelte plikter etter blant annet arbeidsmiljøregelverket er oppfylt. Virksomhetene må også sørge for at de ansatte har HMS-kort.

Arbeidstilsynet skal etablere et offentlig register over virksomhetene der det vil gå frem om virksomheten er godkjent, har søknad til behandling eller ikke er godkjent.

– Godkjenningsordningen vil styrke arbeidstakernes arbeidsforhold, gi myndighetene bedre oversikt og gjøre det enklere for kunder å velge seriøse leverandører, sier Tajik.

Forskriften vil tre i kraft 1. juli 2022. Fra og med da må virksomhetene blant annet på forhånd kunne dokumentere at de har godkjent bedriftshelsetjeneste, oppfyller kravet om vernetjeneste og har skriftlige arbeidsavtaler.

Forskrift om offentlig godkjenning av virksomheter som tilbyr bilpleie, hjulskift og hjullagring, og om kjøp av slike tjenester

Kilde: Regjeringen.no.

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema