Innovasjon Norge støtter næringslivet i en vanskelig periode

- Vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe næringslivet gjennom den vanskelige tiden koronaviruset har bragt oss inn i, sier administrerende direktør Håkon Haugli. – Jobben vår er å bidra til vekst og verdiskaping i næringslivet, og den jobben er enda viktigere nå enn ellers.


Deler av næringslivet står overfor store utfordringer som følge av koronaviruset, særlig utfordringer med likviditet for utsatte bedrifter og bransjer.

Regjeringen la fram tiltak for å gjøre situasjonen enklere for næringslivet den 13. mars. Innovasjon Norges ordninger er del av disse tiltakene, og for å bidra mest mulig effektivt i denne krevende situasjonen har vi en rekke tiltak:

Innovasjon Norge gjør det lettere å få utsettelse på avdrag for våre kunder. Her kan du søke om utsettelse. Vi har forenklet prosessen og behandler søknadene raskt.

Innovasjon Norge øker kapasiteten på saksbehandling for raskt å kunne tilby rådgivning og hjelp. 

Vi er lett tilgjengelig for gründere og vekstbedrifter. Kontakt Vekst- og gründersenteret på telefon 22 00 25 00.

Innovasjon Norge har rause lånerammer som kan dekke bedriftenes behov.

Regjeringen vil også vurdere lånerammene etter hvert og se an etterspørselen etter lån.

Om bedriften din sliter med likviditet på kort sikt, har vi mange muligheter for å hjelpe deg. Vi tilbyr lån til ulike betingelser, avhengig av hva slags bedrift du jobber med. 

Innovasjon Norge vil i samråd med oppdragsgiverne fortløpende vurdere alternative tiltak og tiltakspakker for å møte mulige utfordringer som kan komme på litt lenger sikt. 

Kilde: Innovasjon Norge.

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema