Den nye kompensasjonsordningen er åpen

Nå kan du sende inn søknad om tilskudd i den nye kompensasjonsordningen for næringslivet.


Kompensasjonsordningene for næringslivet er en del av regjeringens tiltak for å dempe de økonomiske konsekvensene av koronapandemien og smitteverntiltakene.

– Jeg vet at mange har ventet utålmodig på økonomisk støtte. Næringslivet vårt sliter fortsatt i motbakke, og jeg håper og tror mange vil søke om tilskudd nå når kompensasjonsordningen åpner. Ordningen er slik at de hardest rammede bedriftene får mest støtte. Kompensasjonsordningen er laget så bred som mulig for å hjelpe de fleste som har stort omsetningsfall som følge av pandemien, sier næringsminister Iselin Nybø.

Brønnøysundregistrene forvalter ordningen, og har gjennom tett samarbeid med flere parter fått alt i havn.

– Vi har i løpet av kort tid fått på plass en godt fungerende løsning, takket være viktig samarbeid med Skatteetaten, Digitaliseringsdirektoratat og regnskapsførere og revisorer. Og ikke minst har vi entusiastiske ansatte som har stått på dag og natt. Nå er portalen åpen, og vår veiledningstjeneste står klar til å hjelpe de som har behov for det, sier direktør Lars Peder Brekk.
I den nye ordningen stilles det krav til at hver søknad skal bekreftes av revisor eller autorisert regnskapsfører før den sendes inn. Virksomheter som ikke har en avtale om dette må skaffe seg det før de kan søke.

Søknadsperioder

Ordningen gjelder for perioden fra 1. september 2020 til 28.februar 2021, og støtte vil beregnes for to måneder av gangen. Regjeringen har foreslått å forlenge ordningen fram til 30. juni.

Slik fungerer det

Virksomheter som søker om tilskudd bruker et digitalt søknadskjema i Altinn. Her legger du selv inn informasjon om omsetningstall, uunngåelige faste kostnader og annen relevant informasjon.

Løsningen har et innebygd kontrollsystem for å verifisere søker og beløpet det søkes om. I tillegg kan det bli utført kontroller i ettertid for å avdekke eventuell juks og svindel.

Se hvem som får tilskudd

Hvem som mottar tilskudd gjøres kjent i en egen innsynsløsning kort tid etter at søknaden er godkjent.

Les mer om dette på kompensasjonsordning.no 

Kilde: Pressemelding fra Brønnøysundregistrene.

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema