Kompensasjonsordningen for utgifter til innreisekarantene er åpen

Nå kan din virksomhet søke om tilskudd i kompensasjonsordningen for utgifter til innreisekarantene. Søknadsfristen er 30. september.


Ordningen innebærer at virksomheter som har hatt utgifter til gjennomføring av innreisekarantene for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere, vil kunne søke om tilskudd til dekning av slike merkostnader. Ordningen gjelder kun de tilfeller hvor arbeidsgiver selv sørger for egnet oppholdssted, og ikke de som bruker karantenehotell. Søknadsportalen er nå åpen for søknader.

– Arbeidet med å utvikle den generelle kompensasjonsordningen har gitt Brønnøysundregistrene et solid grunnlag for også å lage ordningen som gjelder for innreisekarantene. Vi har stått på for å komme i mål, og er glade for at vi nå kan åpne for å ta imot søknader, sier direktør ved Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk.

Brønnøysundregistrene forvalter ordningen på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet, og samarbeider tett med Digitaliseringsdirektoratet, Arbeidstilsynet, revisor- og regnskapsbransjen.

Det stilles krav til at hver søknad skal bekreftes av revisor eller autorisert regnskapsfører før den sendes inn. Virksomheter som ikke har en avtale om dette må skaffe seg det før de kan søke.

Søknadsperioder

Ordningen gjelder for periodene november – desember, januar – februar og mars – april. Fristen for å søke er 30. september.

Slik fungerer det

Virksomheter som søker om tilskudd bruker et digitalt søknadskjema i Altinn. Her legger du selv inn informasjon om blant annet merkostnader dere har hatt, adresse for karantenested, personene som har vært i karantene, mv.

Løsningen har et innebygd kontrollsystem for å verifisere opplysningene. I tillegg kan det bli utført kontroller i ettertid for å avdekke eventuell juks og svindel.

Se hvem som får tilskudd

Kort tid etter at søknadene er godkjent, kan du se hvem som har fått tilskudd i en egen innsynsløsning. Vi legger også ut statistikk med nøkkeltall.
 

Les mer om hva du bør forberede

Kontakt veiledningstjenesten for kompensasjonsordningen

 

 

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema