Milliardpakke til gründere og vekstbedrifter klar i dag

Regjeringen la fredag 27. mars frem en ny tiltakspakke for norsk næringsliv, for å møte konsekvensene av virusutbruddet. Pakken er på nærmere 5 milliarder kroner, der halvparten er rettet mot styrking av gründere og vekstbedrifter. I dag åpner Innovasjon Norge for at norske bedrifter kan begynne å søke.


Et koronarammet næringsliv får fra i dag mulighet til å søke på en pakke med tilskudd, lån og investeringskapital. Pakken treffer et bredt spekter av oppstartsbedrifter og vekstmiljøer.

- Dette er en uvurderlig hjelp til mange av landets små- og mellomstore bedrifter i en vanskelig tid. Pakken vil bidra til ny aktivitet og hindre unødvendige permitteringer som følge av koronasituasjonen. De grepene vi nå tar, skal sikre at vi har et bærekraftig og omstillingsdyktig næringsliv også når krisen er over, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

- Finanskrisen i 2008 viste at krisetid også er tid for innovasjon og omstilling. Nå er vi igjen i en situasjon som krever omstilling hos mange, og det legger vi til rette for, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Koronapandemien har endret hverdagen og utsiktene for de fleste av landets bedrifter. Mange må tenke nytt for å overleve. Denne pakken kan være med på å finansiere slike omstillings- og innovasjonsprosjekter.

- Innovasjon og gründerskap skal drive økonomien fremover, og skape velferd og vekst i årene som kommer. Vi må sikre oss at vekstselskapene som skal vokse seg store fremover overlever koronakrisen, sier Nybø.

Se flere detaljer om ordningen og hvordan du kan søke hos Innovasjon Norge.

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema