Nå kan store publikumsarrangementer søke om koronatilskudd

Regjeringen har etablert en tilskuddsordning på 350 millioner kroner for store publikumsåpne arrangementer som har måttet avlyse eller nedskalere som følge av koronapandemien. Fra fredag 15. januar kan disse arrangementene søke om tilskudd.


– For oss er det viktig at verdifulle arenaer som messer eller matfestivaler også finnes etter pandemien er over. Dette er arrangementer bidrar til aktivitet og verdiskapning for regionene eller for hele landet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Tilskuddsordningen er rettet mot publikumsåpne arrangementer som skulle vært arrangert mellom 5. mars og 31. desember 2020 med et ventet besøkstall på minst 350 personer og som er av regional eller nasjonal verdi. Det kan eksempelvis være messer, matfestivaler, utdanningsfestivaler, bilfestivaler, kongresser og lignende.

– Med denne ordningen får matfestivalene og landbruksmessene mulighet til å få dekket deler av sine tap. Det gjelder også festivaler som i fjor ble gjennomført i redusert format, landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF)

Støttebeløpet settes til maksimalt 60 prosent av faktisk underskudd som følge av det avlyste arrangementet. Støtten utbetales som et tilskudd, der 20 prosent av tilskuddet er betinget av at det avholdes tilsvarende arrangement i fremtiden.

Regjeringen har per i dag bevilget 350 millioner kroner til ordningen.

Søknadsfrist til Innovasjon Norge er 1. februar 2021.

Mer informasjon om prosessen og søknadsskjema finner du her.

Kilde: Regjeringen.no

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema