Domenenavn

Kunder og andre bør kunne finne deg og virksomheten på internett. For de fleste vil det innebære å skaffe seg et domenenavn som de bruker til nettsted og e-post, og dessuten registrere seg i ulike sosiale mediekanaler.


Domenenavnet kan være foretaksnavnet, markedsføringsnavnet, ditt eget navn eller et annet navn eller uttrykk. Du kan stort sett velge det domenenavnet du ønsker, men du må passe på at navnet ikke bryter med andres rettigheter til varemerker, foretaksnavn eller andre navnerettigheter.

Finne ledig domenenavn

Med tjenesten navnesok.no kan du i ett og samme søk finne ut om navnet du ønsker deg er ledig som domenenavn, foretaksnavn og varemerke.

Sjekk om navnet er ledig

 

Domenenavn først, foretak etterpå

Når du har funnet ett eller flere domenenavn du vil ha, bør du registrere dem med én gang slik at du unngår at andre tar dem. Hvis du ikke har et organisasjonsnummer, kan du registrere domenet på deg selv som privatperson og overføre det til virksomheten når du har registrert den.

Smart start (video)

Forskrift om domenenavn

 

Registrere domenenavn

Informasjon om hvordan du registrerer domenenavn finner du i domeneguiden.

Domeneguiden (Norid)

Her finner du også mer informasjon om valg av domenenavn og hva du kan bruke et domenenavn til.

Norid

 

Beskyttelse av domenenavn

Ønsker du beskyttelse av ditt domenenavn kan du vurdere å registrere det som et varemerke.

Klage på et domenenavn som er registrert

Hvis noen har registrert et domenenavn som du mener at du har rettigheter til, og du mener at vedkommende har vært klar over dette, kan du klage til Domeneklagenemnda.

Norid - klage på et domenenavn som er registrert

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema