Domenenavn

Kunder og andre forventer å finne deg og virksomheten din på internett. For de fleste vil det innebære å skaffe seg et domenenavn som de bruker til nettsted og e-post, og dessuten registrere seg i ulike sosiale medier.


Domenenavnet kan være foretaksnavnet, markedsføringsnavnet, ditt eget navn eller et annet navn eller uttrykk. Du kan stort sett velge det domenenavnet du ønsker, men du må passe på at navnet ikke bryter med andres rettigheter til varemerker, foretaksnavn eller andre navnerettigheter.

Finne ledig domenenavn

Med tjenesten navnesok.no kan du i ett og samme søk finne ut om navnet du ønsker deg er ledig som domenenavn, foretaksnavn og varemerke.

Sjekk om navnet er ledig på navnesok.no

Domenenavn først, foretak etterpå

Når du har bestemt deg for navn på foretaket, er det viktig at du holder kortene tett til brystet til du har registrert det domenenavnet du vil ha. Da unngår du at andre tar det. Hvis du ikke har et organisasjonsnummer, kan du registrere domenenavnet på deg selv som privatperson og overføre det til virksomheten når du har registrert den.

Smart start (video)

Forskrift om domenenavn

Registrere domenenavn

Her finner du også mer informasjon om valg av domenenavn og hva du kan bruke et domenenavn til.

Norid

Beskyttelse av domenenavn

Ønsker du å beskytte domenenavnet ditt, kan du vurdere å registrere det som et varemerke.

Klage på et domenenavn som er registrert

Hvis noen har registrert et domenenavn som du mener at du har rettigheter til, og du mener at vedkommende har vært klar over dette, kan du klage til Domeneklagenemnda. Norid er sekretariat for Domeneklagenemnda og hjelper deg med klagen.

Norid - klage på et domenenavn som er registrert

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema